Клима уреди

капацитет на ладење 3,4 kWкапацитет на греење 3,8 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+++SEER/ SCOP 7.4 / 5.6фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 40 dBниво на бучава на надворешна единица 60 dBмаса на внатрешна единица 8,3 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
kонзумирана моќност при ладење 5.4 (1.96 – 6.21) KWконзумирана моќност при греење 5.43 (1.37 – 6.97) KWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+++SEER/ SCOP 7.30/ 5.10фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max 42/33 /24 / 22 ниво на бучава на ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,5 kwкапацитет на греење 4,0 kweнергетска класа ладење/греење А+++/ А++SEER/ SCOP 8,5/ 4,6фреон R410Aниво на бучава при ладење 21/42 (dBA)ниво на бучава при греење 21/46 (dBA)температурен опсег во греење до -20 °C маса на внатрешна единица 11,5 ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,4 kWкапацитет на греење 3,6 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,2 /4.3фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица min/max 21/46 dBниво на бучава на надворешна единица 51 dBмаса на внатрешна единица 8,5 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
конзумирана моќност при ладење 1,4-3,5 (KW)конзумирана моќност при греење 1,1-4,1 (KW)енергетска класа ладење/греење А+/А+SEER/SCOP HL 58,1/A / GR 3,8/Aфреон R-410Aниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max  22/45dBA ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50dBA маса на ПОВЕЌЕ
Овој напреден модел на производителот Mitsubishi Electric не освојува со бројните функции, привлечниот изглед и компактната изведба. Со тивката и сигурна работа, Mitsubishi Electric Super Inverter Plus  нуди опција за вградување на WiFi интерфејс и додатно жичен управувачки интерфејс кој ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 4,2 kwкапацитет на греење 5,4 kweнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 7.8/4.7фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max -21ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50маса на внатрешна единица 10,5 kgмаса на надворешна ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 3600 Wмаксимален капацитет на греење 4500 Weнергетска класа ладење/греење А+/ А+SEER/ SCOP 5.6/4.0фреон R32ниво на бучава 41 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на надворешна единица 23 kgдимензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293х798х230димензии на надворешна ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 3.5 КWмаксимален капацитет на греење 4.2 KWeнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 6,5 / 4,6фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 22/39 dBниво на бучава на надворешна единица 48 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 4100 Wмаксимален капацитет на греење 6300 Weнергетска класа ладење/греење А+++/ А+++SEER/ SCOP 9.5 / 5.1фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 20 dBниво на бучава на надворешна единица 48 dBмаса на внатрешна единица 14 kgмаса на ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење  4100 Wмаксимален капацитет на греење 5300 Weнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 6,5 /4,6фреон R 32ниво на бучава на внатрешна единица 42/24 dBниво на бучава на надворешна единица 63/48 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на ПОВЕЌЕ
Vivax r dizajn 5,5 kw Aeri
Овој модел е доказ зошто VIVAX клима уредите се најпродавани во Македонија. R дизајн серијата претставува најдобар пример во однос вложени средства/ добиен квалитет на целиот пазар во Македонија но и пошироко во Хрватска, Полска, итн. Високо софистицирана 3D инвертер ПОВЕЌЕ