Клима уреди

максимален капацитет на ладење  4100 Wмаксимален капацитет на греење 5300 Weнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 6,5 /4,6фреон R 32ниво на бучава на внатрешна единица 42/24 dBниво на бучава на надворешна единица 63/48 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 4.8КWмаксимален капацитет на греење 7.5 КWeнергетска класа ладење/греење А+++/ А+++SEER/ SCOP 9 / 5.6фреон R-32ниво на бучава на внатрешна единица мin/max 36/49 dBниво на бучава на надворешна единица min/max 55/60 dBмаса на внатрешна единица 13 kgмаса ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 4100 Wмаксимален капацитет на греење 4220 Weнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,1 / 4,0фреон R32проток на воздух 600 m3/hниво на бучава на внатрешна единица 40 dBниво на бучава на надворешна единица 53 dBмаса на внатрешна ПОВЕЌЕ
ОПИС Основни карактеристикиКапцитет на ладење [kW]3,6Капацитет на греење [kW]3,7Еколошки фреон R32Енергетска класа на греењеA+EER коефициент0COP коефициент0ФункционаностTurbo режим, I feel функција, тајмер, самодијагностицирање на дефект, sleep режим, soft старт, auto режим, јонизатор, auto restartЕнергетска класа на ладењеA++Функцииисушувач на преостанатата влага, грејач ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење  6000 Wкапацитет на греење 7700 Weнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,21 /4,06фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 31/34/39/43 dBA ниво на бучава на надворешна единица 61 dBмаса на внатрешна единица 13,5 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,5 kwкапацитет на греење 4,0 kweнергетска класа ладење/греење А+++/ А++SEER/ SCOP 8,5/ 4,6фреон R410Aниво на бучава при ладење 21/42 (dBA)ниво на бучава при греење 21/46 (dBA)температурен опсег во греење до -20 °C маса на внатрешна единица 11,5 ПОВЕЌЕ
Овој напреден модел на производителот Mitsubishi Electric не освојува со бројните функции, привлечниот изглед и компактната изведба. Со тивката и сигурна работа, Mitsubishi Electric Super Inverter Plus  нуди опција за вградување на WiFi интерфејс и додатно жичен управувачки интерфејс кој ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,4 kWкапацитет на греење 3,6 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,2 /4.3фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица min/max 21/46 dBниво на бучава на надворешна единица 51 dBмаса на внатрешна единица 8,5 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 4,2 kwкапацитет на греење 5,4 kweнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 7.8/4.7фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max -21ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50маса на внатрешна единица 10,5 kgмаса на надворешна ПОВЕЌЕ
конзумирана моќност при ладење 1,4-3,5 (KW)конзумирана моќност при греење 1,1-4,1 (KW)енергетска класа ладење/греење А+/А+SEER/SCOP HL 58,1/A / GR 3,8/Aфреон R-410Aниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max  22/45dBA ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50dBA маса на ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3.4 (0.9 - 3.9) kW капацитет на греење 4.0 (0.9 - 5.3) kW eнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 7,3 /4.4фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица min/max 20/40 dBниво на бучава на надворешна единица 50 dBмаса ПОВЕЌЕ
kапацитет на ладење 3500 Wкапацитет на греење 3670 W eнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 7/4фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max 26/ 42ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 52маса на внатрешна единица 11 kgмаса ПОВЕЌЕ