Клима уреди

Цена: 56.900 денари лагер: да ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА ЛАДЕЊЕ: A+++ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА ГРЕЕЊЕ: A+++МОЌНОСТ (KW): 3,5МОЌНОСТ (btu): 12000КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ (kw): 3.53(0.85~5.00)КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ (kw): 4.20(0.88~7.20)ПОТРОШУВАЧКА ЛАДЕЊЕ (w): 840(75~1900)ПОТРОШУВАЧКА ГРЕЕЊЕ (w): 950(130~2600)ПРОТОК НА ВОЗДУХ: 800 m³ОДВЛАЖНУВАЊЕ (L): 1,2SEER / SCOP: 8,5 / 5,1РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: -30°C ~+50°CПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА: 30~40m²ГРЕЈАЧ ВО НАД. ЕД.: КОМПРЕСОР, КОНДЕНЗАТSMART/WI-FI: СЕРИСКИТЕХНОЛОГИЈА: инвертерТЕЖИНА НАД. ЕД. (kg): 45.5ДИМЕНЗИИ НАД. ЕД.: 899 ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 6600 Wмаксимален капацитет на греење 6800 Weнергетска класа ладење/греење А++/ А+проток на воздух 700 м3SEER/ SCOP 5.8 /3.8фреон R 410Aниво на бучава 48 dBмаса на внатрешна единица 15 kgмаса на надворешна единица 45 kgдимензии на внатрешна ПОВЕЌЕ
Цена: 51.990 денари На лагер: да Ви ја претставуваме новата серија Gree Fairy Nordic. Овој систем е речиси идентичен со веќе познатиот и докажан модел AMBER кој се покажа ефикасен и сигурен избор за огромен број на корисници. Единствената разлика ПОВЕЌЕ
Овој модел на брендот GREE претставува елегантно решение за сите оние перфекционисти кои сакаат да се греат со клима уред во текот на целата зима. Високата технологија на GREE благодарение на неговиот моќен компресор кој без никакви проблеми испорачува топлинска ПОВЕЌЕ
Vivax r dizajn 5,5 kw Aeri
Овој модел е доказ зошто VIVAX клима уредите се најпродавани во Македонија. R дизајн серијата претставува најдобар пример во однос вложени средства/ добиен квалитет на целиот пазар во Македонија но и пошироко во Хрватска, Полска, итн. Високо софистицирана 3D инвертер ПОВЕЌЕ
kапацитет на ладење 3500 Wкапацитет на греење 3670 W eнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 7/4фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max 26/ 42ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 52маса на внатрешна единица 11 kgмаса ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3.4 (0.9 - 3.9) kW капацитет на греење 4.0 (0.9 - 5.3) kW eнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 7,3 /4.4фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица min/max 20/40 dBниво на бучава на надворешна единица 50 dBмаса ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,6 kWкапацитет на греење 3,7 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,8 / 4фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 21/36 dBниво на бучава на надворешна единица 47 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење  (kW) 3,51 (1,37-4,3) капацитет на греење (kW) 3,81 (1,06-4,38) eнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 7,2 /4,2фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 51 dB ниво на бучава на надворешна единица 60 dBмаса на внатрешна единица 8,2 ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3,4 kWкапацитет на греење 3,8 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+++SEER/ SCOP 7.4 / 5.6фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 40 dBниво на бучава на надворешна единица 60 dBмаса на внатрешна единица 8,3 kgмаса на надворешна единица ПОВЕЌЕ
kонзумирана моќност при ладење 5.4 (1.96 – 6.21) KWконзумирана моќност при греење 5.43 (1.37 – 6.97) KWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+++SEER/ SCOP 7.30/ 5.10фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max 42/33 /24 / 22 ниво на бучава на ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење 3.52 kWкапацитет на греење 3.81 kWeнергетска класа ладење/греење А++/ А+проток на воздух 539 м3/hSEER/ SCOP 7/4.1тип на фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 38 dBниво на бучава на надворешна единица 56 dBтемпературен опсег од -20 °C ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 4500W максимален капацитет на греење 4800 Weнергетска класа ладење/греење А+++/ А++SEER/ SCOP 8,5 /4,6фреон R32ниво на бучава 43 dBмаса на внатрешна единица 14 kgмаса на надворешна единица 43,5 kgдимензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293х945х225димензии на ПОВЕЌЕ
капацитет на ладење  (min.-max.) kW: 1,4 - 4,6 капацитет на греење (min.-max.) kW: 0,9 – 5,1 eнергетска класа ладење/греење А++/ А+SEER/ SCOP 6,3 /4,0фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 37/23 dBниво на бучава на надворешна единица 55 dBмаса на ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 4100 Wмаксимален капацитет на греење 6300 Weнергетска класа ладење/греење А+++/ А+++SEER/ SCOP 9.5 / 5.1фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 20 dBниво на бучава на надворешна единица 48 dBмаса на внатрешна единица 14 kgмаса на ПОВЕЌЕ
максимален капацитет на ладење 3.5 КWмаксимален капацитет на греење 4.2 KWeнергетска класа ладење/греење А++/ А++SEER/ SCOP 6,5 / 4,6фреон R32ниво на бучава на внатрешна единица 22/39 dBниво на бучава на надворешна единица 48 dBмаса на внатрешна единица 9 kgмаса на ПОВЕЌЕ