Клима уред VOX IVA1 12IR

Тип: Инвертер сплит систем

Моќност при греење: 3600 W

Моќност при ладење: 3500 W

Номинална моѓност 12000 BTU

Потрошувачка на струја при греење 1150 W

Потрошувачка на струја при ладење1190 W

Тип на фреон R32

Додатни функции

Auto restart, I Feel, Wi-Fi Ready, Deep Sleep, LCD Display, Self Cleaning

Технологии

Автоматско чистење (само-чистење), Deep sleep (ноѓен режим на работа), Inverter технологија , Wi-Fi Ready

Енергетска класа A++/A+

Ниво на бучава на внатрешна единица 54 dB

Ниво на бучава на внатрешна единица 62 dB

Боја Бела

Димензии на внатрешна единица (ШxВxД)750x285x200 mm

Димензии на надворешна единица (ШxВxД)730x545x285 mm

Нето тежина на внатрешна единица 8 kg

Нето тежина на надворешна единица 25 kg

Inverter

Напредната технологија ја регулира брзината на работата на компресорот, со што се намалува потрошувачката на енергија и се постигнува саканата температура. Со помош на инвертерот електронски се прилагодени обртниот момент на компресорот и вентилаторот на надворешната единица (прилагодувајќи се на специфичните услови) така што надворешната единица побавно се лади.

Автоматско чистење (само-чистење)

Поради присуството на влага бактериите и другите штетни организми се размножуваат во клима уредите. Но со помош на функцијата -самочистење внатрешната единица продолжува да работи и после исклучувањето одредено време при што се суши испарувачот и не се задржува влага со цел да нес развиваат штетните бактерии и габички.

Јонизатор

Јоните се наелектризирани честички на воздух кои се важни за респираторниот систем и здравјето во целина порафи тоа што ја стимулираат циркулацијата. Клима уредот кој има јонизатор ги намалува негативните ефекти на минимум создавајќи негативни јони кои се спојуваат со честичките на прашина и другите штетни честици кои се по правило позитивно наелектризирани и со тоа ги неутрализираат и уништуваат.

Витамин Ц филтер

Витамин ц главниот антиоксиданс на светот го збогатува воздухот во собата. Клима уредот го исполнува воздухот во собата со витамин Ц кој има позитивен ефект на кожата, го намалува нивото на стрес и придонесува за додатна свежина во воздухот. Овој филтер може а функционира до 2 години.

ЛЦД Дисплеј

ЛЦД екранот ја покажува саканата температура која сте ја поставиле во просторијата во која се наоѓа клима уредот

Филтер за микро честици 2,5 пм

Овој електростатски филтер ефикасно ги чисти дури и најмалите честички во воздухот кои човечкото тело не може да ги филтрира со што Ве штити од негативните ефекти од загадувањето. Оваа технологија исто така ја зголемува отпорноста на клима уредот на влага, и мувла додека клима уредот одржува максимален проток на воздух.

Deep sleep (ноѓен режим на работа)

Ова е посебен режим кој корисникот може да го избере. Со оваа функција автоматски се прилагодува температурата која овозможува пријатно спиење со минимална бучава и заштеда на енергија.