Топ 5 најповолни клима уреди – Best Buy

TOP 5 NAJPOVOLJNIJIH KLIMA UREĐAJA

Наш избор на TOP најповолни и најевтини клима уреди кои вреди да се купат

Во морето од клима уреди кои се нудат на пазарот често бараме поволна клима која ќе ги задоволи нашите потреби за ладење и греење.

Евтини и непознати клима уреди не препорачуваме освен во случај доколку е важна само цената, сепак во тие случаи разочарувањето е големо… Затоа Ви нудиме поволни клима уреди од реномирани производители кои сигурно ќе ги исполнат вашите очеквања а цените се незначително скапи.

Која е разликата:поволен или евтин клима уред?

Корисно е да се разликува поволен од евтин клима уред, зошто станува збор за различни поими и можно е да се разочарате при купувањето бидејќи евтиниот клима уред можеби не бил поволен.

Најевтин клима уред

Кога велиме најевтин клима уред всушност мислиме на најниска цена без да се земи во предвид:квадратура на просторот,сила на клима уредот,ефектот на греење и ладење, енергетската класа итн. Евтина клима која не одговара на просторот не е поволна.

Најповолен клима уред

Кога зборуваме за најповолен клима уред пред се треба да се земат во предвид Вашите потреби. Која е најповолна клима според просторот? Поволна клима со оглед на Вашата локација. Кој е најповолен уред за управување со мобилен? Кога со цената ќе се израчуна клима уредот и плус вашите потреби доаѓаме до најповолен клима уред кој не е најевтин.

Цената не е секогаш гаранција за подобар квалитет и функционирање, бидејќи ако се информирате добро кај стручни лица за клима уреди можи да купите подобар клима уред за помал износ.

Поради тоа, на темел на нашето долгогодишно искуство , Ви даваме препорака за купување на најповолни клима уреди на реномирани производители:
1. FUJITSU STANDARD ECO INVERTER

Jeftin Fujitsu klima uređaj

Standard Eco Inverter е серија најповолни Fujitsu клима уреди. Висока енергетска класа (А++)од 2,5 до 7,1 kW. Поевтина опција на овие клима уреди е без Wi Fi адаптер.
2. DAIKIN SENSIRA INVERTER

Jeftin Daikin klima uređaj

Sensira Inverter е серија најповолни Daikin клима уреди. Висока енергетска класа (А++ во ладење и А+ во греење) која штеди енергија и ја намалува цената со својата ниска потрошувачка. Сила од 2,5 до 7,1 kW.
3. TOSHIBA SEIYA INVERTER

Jeftin Toshiba klima uređaj

Seiya инвертер е серија најповолни Toshiba клима уреди . Висока енергетска класа (А++) и сила од 2,5 до 6,5 kW. Поевтина опција на овие уреди е без Wi Fi адаптер.
4. MITSUBISHI STANDARD INVERTER

Jeftin Mitsubishi klima uređaj

Standard Invertere е најповолна серија од Mitsubishi клима уреди. Има сила од 2,5 до 8,1 kW . Овие клима уреди се најповолен избор за користење во туристичките капацитети.
5. HYUNDAI ELITE INVERTER

Jeftin Hyundai klima uređaj

Hyundai Elite е најповолна серија од Hyundai клима уредите. Оваа линија е со најнови технички можности. Wi Fi модулот кој овозможува управување со мобилниот уред е вклучен во цената.