Arielli AAC 12CHXA61

Технички карактеристики:

SEER: 6.1

SCOP: 4.0

Ладилен медиум (фреон): R32

Енергетска класа: A++/A+

Стилски Дизајн

WiFi: Да

Капацитет на ладење: 12000 Btu

Просечна влезна моќност при ладење: 1.04 kW/h

Капацитет на греење: 12000 Btu

Просечна влезна моќност при греење: 1.02 kW/h

Работна температура од -10 до +40С

Ниво на бучава на внатрешна единица (Вис./Ср./Ниско) : 50/43/35/32 dB

Ниво на бучава на надворешна единица (Вис./Ср./Ниско): 60 dB

Димензии на внатрешна единица (В x Ш x Д): 25 x 77.7 x 20.5 см

Димензии на надворешна единица (В x Ш x Д ): 49.2 x 71.5 x 24 см

Тежина на внатрешна единица: 10,5 кг

Тежина на надворешна единица: 25 кг

За простории од 20 до 30 м2

Гаранција: 3 години

Arielli Ви ја претставува новата серија на клима уреди Arielli AAC 12CHXA61. Софистицираниот дизајн во комбинација со перфектниот начин на насочување на воздухот и негова циркулација во просторијата ја прават оваа серија мошне привлечна за поширок круг на купувачи. Високата ефикасност на клима уредот при ладење а особено при греење овозможуваат мошне ниско ниво на потрошувачка на енергија.

Рангирани се во класата за енергетска ефикасност A ++ / A ++ и се особено дизајнирани за резиндецијални објекти. Особено се погодни за монтажа во дневни соби, спални соби ходници, но и во деловни простории Оваа серија нуди идеална комбинација помеѓу цената и перформансите и е идеален избор за ладење и греење во текот на целата година. Користат високо еколошки разладен медиум (фреон) R32, заштитувајќи ја животната средина и значително намалувајќи ги трошоците за одржување и сервисирање. Овој фреон нема никакво негативно влијание врз озонската обвивка и со тоа придонесува за намалување на феноменот на глобалното затоплување. R32 Разладниот медиум во однос на R410 A има поголема енергетска ефикасност, така што врши трансфер на истата топлина со 30% помалку фреон. Тој е мошне малку токсичен и со него лесно се манипулира, исто така тој не е мешавина од различни гасови туку е едноставен гас кој што мошне лесно може да се рециклира и да се употребува повторно.