ARIELLI ARSIN12R32-S 12000BTU INVERTER

Arielli Ви ја претставува новата серија на клима уреди ARSIN12R32-S. Софистицираниот дизајн во комбинација со перфектниот начин на насочување на воздухот и негова циркулација во просторијата ја прават оваа серија мошне привлечна за поширок круг на купувачи. Високата ефикасност на клима уредот при ладење а особено при греење овозможуваат мошне ниско ниво на потрошувачка на енергија. Рангирани се во класата за енергетска ефикасност A ++ / A ++ и се особено дизајнирани за резиденцијални објекти. Особено се погодни за монтажа во дневни соби, спални соби ходници, но и во деловни простории Оваа серија нуди идеална комбинација помеѓу цената и перформансите и е идеален избор за ладење и греење во текот на целата година. Користат високо еколошки разладен медиум (фреон) R32, заштитувајќи ја животната средина и значително намалувајќи ги трошоците за одржување и сервисирање. Овој фреон нема никакво негативно влијание врз озонската обвивка и со тоа придонесува за намалување на феноменот на глобалното затоплување. R32 Разладниот медиум во однос на R410 A има поголема енергетска ефикасност, така што врши трансфер на истата топлина со 30% помалку фреон. Тој е мошне малку токсичен и со него лесно се манипулира, исто така тој не е мешавина од различни гасови туку е едноставен гас кој што мошне лесно може да се рециклира и да се употребува повторно.

Тип на клима уред: Сплит Систем – 12,000 BTU.

SEER: 6.1.SCOP: 4.0.

Разладно средство (фреон): R32.

Енергетска класа: A ++ / A ++.

Моќност при ладење: 1,237 kW / h.

Влезна моќност при греење: 0.964 kW / h.

Ниво на бучава на внатрешна единица: 40/34/26/22 dB.

Ниво на бучава на надворешна единица: 53 dB.

Површина за греење: 23 m².

Работна температура: -10 ° C to 45 ° C.

Димензии на внатрешна единица (ДхШхВ): 80.5 x 19.4 x 28.5 cm.

Димензии на надворешна единица (ДхШхВ): 77 x 27.5 x 55 cm.

Тежина на внатрешна единица: 7.5 kg.

Тежина на надворешна единица: 22.7 kg.

Гаранција: 2 год.