Gree Fairy GWH12ACC / K6DNA1D

 • kапацитет на ладење 3500 W
 • капацитет на греење 3670 W
 • eнергетска класа ладење/греење А++/ А+
 • SEER/ SCOP 7/4
 • фреон R32
 • ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max 26/ 42
 • ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 52
 • маса на внатрешна единица 11 kg
 • маса на надворешна единица 31 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 294x889x212
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 596х848х320
 • температурен опсег во режим на ладење -15 °C / + 43 °C
 • температурен опсег во режим на греење -22 °C / +24 °C
 • препорачана површина до 35 m2

Цена 29.990 денари

Во цената не е вклучена монтажа на клима уредот. Стандардна монтажа (до 3 метри инсталација и до 3 метри висина) се наплаќа 4800 денари. За дополнителни должини се наплаќа 700 денари по метар.

Image result for Gree Fairy GWH12ACC / K6DNA1D WIFI

Gree Fairy GWH12ACC поседува турбо режим, 24 часовен тајмер, вграден WIFI модул за управување на клима уредот од Вашиот мобилен или таблет. Се одликува со тивка и економична работа и има вграден светлосен LED дисплеј на предната страна на клима уредот. Со функцијата самодијагностика се детектира дефект. Клима уредот Gree Fairy GWH12ACC има ECO функција која овозможува висока заштеда на електрична енергија. Функцијата за одржување на мимимална темпертура од 8 степени е идеална за летни домови и викенд куќи кои не се користат во зима, бидејќи спречува да дојди до замрзнување на инсталациите или апаратите во домаќинството.