Gree FAIRY NORDIC GWH12ACC-S6DBA1A

Цена: 51.990 денари На лагер: да

Ви ја претставуваме новата серија Gree Fairy Nordic. Овој систем е речиси идентичен со веќе познатиот и докажан модел AMBER кој се покажа ефикасен и сигурен избор за огромен број на корисници. Единствената разлика меѓу овие два модели е во внатрешната единица. Имено внатрешната единица кај Fairy е со сребрена боја и е со малку помали димензии со карактеристичниот заоблен облик. Инаку компресорот и останатите компоненти се сосема идентични со добро познатите коефициенти за сезонска енергетска ефикасност SEER/SCOP – 7,6/5,5.

Клима уредот е опремен со напредн а инвертерска технологија која овозможува непречена и ефикасна работа дури и при екстремно ниски температури од

-30 степени целзиусови.

 • ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A+++ (7.6/5.5)
 • МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:5000.00 W
 • МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:6600.00 W
 • ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3530/4200 W
 • ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:840 W
 • ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1000 W
 • ПРОТОК НА ВОЗДУХ:680.00 m3
 • КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:0.80 l/h
 • НИВО НА БУЧАВА:42.00 dB
 • РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -30 ℃  ДО 52 ℃
 • МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:11.00 kg
 • МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:44.50 kg
 • ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до 40 м2
 • ФРЕОН:R32ФИЛТРИ:Филтер за прашина, плазма филтер
 • ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:899 X 596 X 378 mm