Inventor ARIA AR4VI32-12WFI / AR4VO32-12

Опис

Цена: 25.900 денари

• Енергетска класа: A+++
• Јонизатор
• ХЕПА стерилизациски филтер
• R32 Нов еколошки фреон за намалени трошоци за одржување
• Wi-Fi Standard
• Golden Fin
• High Density Air Dust Filter
• Капацитет на ладење: 820 – 4160 W
• Pdesign: 3.8 kW
• Енергетска класа при ладење: А ++
• SEER: 6.5
• Сезонска просечна потрошувачка на енергија при ладење: 175 kWh/year
• Капацитет на греење: 850 – 4780 W
• Pdesign (греење средна зона): 2.7 kW
• Енергетска класа при греење (средна зона): A +
• SCOP: 4.1
• Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (средна зона): 922 kWh/year
• Pdesign (греење топла зона): 3.3 kW
• Енергетска класа при греење (топла зона): A +++
• SCOP: 5.1
• Сезонска просечна потрошувачка на енергија при греење (топла зона): 906 kWh/year
• Влезна струја при ладење: 1090 (50 – 1600) W
• Влезна струја при греење: 1050 (130 – 1710) W
• Проток на воздух (High / Medium / Low): 515 / 459 / 294 m3/h
• Ниво на бучава на внатрешна единица (Silent / Low / Medium / High): 21 / 22 / 32 / 38 dB
• Ниво на бучава на надворешна единица: 54 dB
• Компресор: Rotary
• Течна/гасна линија: 1/4” / 3/8”
• Внатрешна единица ШхДхВ: 802x189x297 mm
• Надворешна единица ШхДхВ: 770x300x555 mm
• Работна температура при ладење: -15 °C ~ 50 °C
• Работна температура при греење: -15 °C ~ 30 °C