INVENTOR PROfessional PFI2VI-12WF / PFI2VO-12

Карактеристики:

Цена: 23.900 денари

– Wi-Fi Standard – контролирање на клима уредот преку вашиот смартфон

– R32 ECO Refrigerant – еко фреон со 68% помал потенцијал за глобално затоплување

– Triple Action Filter – троен филтер со Vitamin C, Silver Ion и Cold Catalyst

– A++ – иновативна технологија која овозможува одлични перформанси со најниски трошоци

– Golden Fin – златна антикорозивна облога на изменувачите која го продолжува животниот век на климатизерот

– Active Carbon Filter – ги отстранува микробите и ве штити од алергии и болести

– Antibacterial Protection – го спречува развивањето на штетни бактерии во внатршната единица

– Anti-cold air function – го регулира работењето на внатрешниот вентилатор според загреаноста на испарувачот

– Ionizer – ефективна абсорпција на 90% од бактериите, ги отсранува непријатните мириси

– Follow Me – оваа функција ви овозможува мерење на температура на далечинскиот со што овозможува поголем комфорт и заштеда на енергија

– Powerful Self-Cleaning – ефективно чистење на климата со која се спречува развивање на бактерии

– Turbo Mode – оваа функција го засилува работењето на климатизерот за побрзо да се излади/затоплин просторијата

– Ultra Silence Mode – овозможува ултра тивко работење на вашиот климатизер

Технички карактеристики:

Капацитет на ладење: 12.200 (2.730-12.284) Btu/h

Капацитет на ладење: 3.6 (0.8-3.6) kWatt

Капацитет на греење: 12.600 (3.412-12.966) Btu/h

Капацитет на греење: 3.7 (1.0-3.8) kWatt

Ладење:

 – Pdesign: 3.2 kW

 – Енергетска класа: A++

 – SEER: 6.12

 – Годишна потрошувачка: 184 kWh/year

Греење (Средна зона):

 – Pdesign: 2.7 kW

 – Енергетска класа: A+

 – SCOP: 4.14

 – Годишна потрошувачка: 913 kWh/year

Греење (Топла зона):

 – Pdesign: 3.4 kW

 – Енергетска класа: A+++

 – SCOP: 5.4

 – Годишна потрошувачка: 963 kWh/year

Напон / Фреквенција / Фази (V/Hz/Ph): 220-240 / 50 / 1

Влезен напон:

 – Ладење: 4,82 A

 – Греење: 4,30 A

Влезна струја:

 – Ладење: 1090 (100 – 1.600) W

 – Греење: 970 (300 – 1.600) W

Проток на воздух (Turbo/High/Medium/Low): 560 / 497 / 482 / 358 m3/h

Бучност:

 – Внатрешна единица (Silence/Low/Medium/High): 26 / 33 / 39 / 44 dBA

 – Надворешна единица: 52 dBA

Компресор: Rotary

Течна линија / Гасна линија (inch): 1/4″ / 3/8″

Кабел: 3×1.5 mm2

Комуникациски кабел:  5×1.0 mm2

Осигурачи: 3×10 A

Димензии (ШxДxВ):

 – Внатрешна единица: 792x201x292 mm

 – Надворешна единица: 730x285x545 mm

Тежина:

 – Внатрешна: 8.5 kg

 – Надворешна: 25 kg

Фреон (kg): R32 / 0.60

Опсег на работа:

 – Ладење: 16~47 C

 – Греење: -15~32 C