Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 3.5 kW – MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG

Овој напреден модел на производителот Mitsubishi Electric не освојува со бројните функции, привлечниот изглед и компактната изведба. Со тивката и сигурна работа, Mitsubishi Electric Super Inverter Plus  нуди опција за вградување на WiFi интерфејс и додатно жичен управувачки интерфејс кој се продава посебно. Исто така, користи ново, еколошки прифатливо средство R32 и поради тоа и напредната инвертерска технологија спаѓа во уреди со одлична енергетска ефикасност од класата А+++. Со сила од 3.5 kW ќе се разлади просторија до 35 m².

Управувањето на уредот е овозможено со инфрацрвен далечински управувач. Вертикалните и хоризонталните ламели автоматски се движат како би осигурале рамномерен проток на воздухот во просторијата. Econo Cool  функцијата ја прилагодува количината на воздухот усмерена спрема телото врз основа на температурата на излезниот воздух. На тој начин се постигнува 20% пораст на енергетската ефикасност.

За безгрижна работа и кога не сте тука се грижат функциите: неделен тајмер, “I save”, автоматски restart и автоматска промена на режимот на работата. Тие заедно нудат голема контрола на клима уредот, автоматско гаснење, палење, промена на зададената температура и работа по однапред одредена постапка. На овој начин и дополнително ќе заштедите на електрична енергија.

Клима уредот Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 3.5 kW се состои од внатрешна единица со ознака  MSZ-AP35VG, надворешна единица MUZ-AP35VG и инфрацрвен далечински управувач.

– дознајте повеќе за Mitsubishi Electric Super Inverter Plus серија клима уредите.

Благодарение на системот за филтрирање со сребрени јони и дополнителниот филтер за прочистување и ароматизирање на воздухот заборавете на непријатниот мирис, прашина, алергии. Ќе спиете мирно со сигурен квалитет на воздухот.

Image result for Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 3.5 kW - MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG

Технички карактеристики:

Inverter клима уред – Со оваа технологија компресорот може да го менува капацитетот во зависност на потребите од домашната атмосфера, креирајќи перфектни услови во Вашиот простор
Econo Cool Mode – Со овој начин се оптимизира работата на климата, постигнувајќи 20% заштеда
“i save” – Со оваа функција се овзможува обнова на претходните поставки за температура само со притискање на едно копче
Автоматско рестартирање, Wi-Fi, Multi split, 24h тајмер, неделен тајмер, самодијагноза, автоматско подесување на перките, контрола на текот на воздухот, режим за спиење, филтер за прочистување на воздухот
Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 142 kWh/год.
Потрошувачка на електрична енергија при греење: 862 kWh/год.
Енергетска класа (SEER/SCOP): 8.6/4.7; А+++/А++
Kапацитет за ладење (Мин./Ном./Макс): 1.1/3.5/3.8 kW
Kапацитет за греење (Мин./Ном./Макс): 1.3/4.0/4.6 kW
Греење/Ладење: од -20 °C до 46 °C
Препорачана површина до 35 м2
Ниво на бучава: 45 dB
Тип на фреон: R32
Димензии на надворешна единица: (В x Ш x Д) 550 x 800 x 285 mm
Димензии на внатрешна единица: (В x Ш x Д) 299 x 798 x 219 mm
Гаранција: 36 месеци

Додатни опции:

 • Неделен програматор
 • Ниво на бучава при ладење UJ (dBA) 19/42
 • Ниво на бучава при греење UJ (dBA) 19/45
 • Димензии на внатрешна единица (В×Ш×Д) mm 299×798×219
 • Приклучок течна фаза (mm/”) 6,35 (1/4″)
 • Приклучок -плиновита фаза (mm/”) 9,52 (3/8″)
 • Максимална должина на цевките (m) 20
 • Максимлна висина на цевките (m) 12
 • Напон 230 V / 50 Hz
 • Гаранција: 36 месеци
 • Тежина на надворешна единица (Kg) 31
 • Димензии на внатрешна единица (В×Ш×Д) mm 550×800×285
 • Ниво на бучава на надворешна единица (dBA) 49
Image result for Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 3.5 kW - MSZ-AP35VG/MUZ-AP35VG