TOSHIBA MIRAI RAS-B13BKVG

 • максимален капацитет на ладење 3600 W
 • максимален капацитет на греење 4500 W
 • eнергетска класа ладење/греење А+/ А+
 • SEER/ SCOP 5.6/4.0
 • фреон R32
 • ниво на бучава 41 dB
 • маса на внатрешна единица 9 kg
 • маса на надворешна единица 23 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293х798х230
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 660х530х240
 • температурен опсег во режим на ладење -15 °C / +46 °C
 • температурен опсег во режим на греење -15 °C/ +24 °C
 • препорачана површина до 35 m2
 • гаранција 36 месеци

TOSHIBA MIRAI RAS-B13BKVG е Јапонски клима уред кој има одлични функции.Некои од нив се функција за самочистење, инвертер систем, еко мод за заштеда на електрична енергија, тајмер, турбо функција, паметно одмрзнување, филтер кој собира прашина. Поседува и сертификат за квалитет.