Toshiba Super Daiseikai 9 – 3.5 kW – RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E R-32

 • максимален капацитет на ладење 4100 W
 • максимален капацитет на греење 6300 W
 • eнергетска класа ладење/греење А+++/ А+++
 • SEER/ SCOP 9.5 / 5.1
 • фреон R32
 • ниво на бучава на внатрешна единица 20 dB
 • ниво на бучава на надворешна единица 48 dB
 • маса на внатрешна единица 14 kg
 • маса на надворешна единица 38 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293×851×270
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 630х800х300
 • температурен опсег во режим на ладење -15 °C /+46 °C
 • температурен опсег во режим на греење -15 °C / +24 °C
 • препорачана површина до 40 m2
 • гаранција 3 години
Image result for Toshiba Super Daiseikai 9 - 3.5 kW - RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E R-32

Останати карактеристики :вградена припрема за WI FI, тајмер за програмирање на автоматска работ, паметно одмрзнување, турбо функција, самодијагностика во случај на дефект, мод за спиење, био филтер, филтер кој собира прашина,еко мод за заштеда на електрична енергија.