Toshiba Suzumi Plus 3.5 kW – RAS-B13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E R32

 • максимален капацитет на ладење  4100 W
 • максимален капацитет на греење 5300 W
 • eнергетска класа ладење/греење А++/ А++
 • SEER/ SCOP 6,5 /4,6
 • фреон R 32
 • ниво на бучава на внатрешна единица 42/24 dB
 • ниво на бучава на надворешна единица 63/48 dB
 • маса на внатрешна единица 9 kg
 • маса на надворешна единица 33 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293х798х230
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 550х780х290
 • температурен опсег во режим на ладење -15°C / +46°C
 • температурен опсег во режим на греење -15°C / +24°C
 • препорачана површина до 40 m2
 • гаранција 36 месеци
This image has an empty alt attribute; its file name is 727-toshiba-ras-b13pkvsg-e-ras-13pavsg-e-r32-klima-koncept-2834955974.jpg

Останати карактеристики и функции:функција за самочистење, тајмер, автоматско подесување на работата, режим на спиење, филтер кој собира прашина, био филтер, самодијагностика, турбо функција.