ARIA ARHB3VI32-12WF / ARHB3VO32-12

Опис

Модел: ARIA ARHB3VI32-12WF / ARHB3VO32-12

Цена: 27.900 денари

Карактеристики:

– Heating belt – вграден грејач на компресор и шасија

– Wi-Fi Standard – контролирање на клима уредот преку вашиот смартфон

– R32 ECO Refrigerant – еко фреон со 68% помал потенцијал за глобално затоплување

– Powerful Self-Cleaning – ефективно чистење на климата со која се спречува развивање на бактерии

– A+++ – иновативна технологија која овозможува одлични перформанси со најниски трошоци

– Triple Action Filter – троен филтер со Vitamin C, Silver Ion и Cold Catalyst

– Golden Fin – златна антикорозивна облога на изменувачите која го продолжува животниот век на климатизерот

– Low Ambient cooling – специјалниот дизајн на надворешната единица овозможува ефективно ладење дури и на -15оC

– 8oC Heating – уклучете ја оваа функција за да го заштите вашиот дом од замрзнување

– Ionizer – ефективна абсорпција на 90% од бактериите, ги отсранува непријатните мириси

– Follow Me – оваа функција ви овозможува мерење на температура на далечинскиот со што овозможува поголем комфорт и заштеда на енергија

– Sterilization HEPA Filter – ги отстранува и најмалите честички на прав од воздухот

– 4 Way Air Flow – можност за дување во 4 насоки

– Ultra Silence Mode – овозможува ултра тивко работење на вашиот климатизер

Технички карактеристики:

Капацитет на ладење: 12.000 (2.800-14.200) Btu/h

Капацитет на ладење: 3.51 (0.82-4.16) kWatt

Капацитет на греење: 13.000 (2.900-16.300) Btu/h

Капацитет на греење: 3.81 (0.84-4.78) kWatt

Ладење:

 – Pdesign: 3.5 kW

 – Енергетска класа: A++

 – SEER: 7.0

 – Годишна потрошувачка: 175 kWh/year

Греење (Средна зона):

 – Pdesign: 2.7 kW

 – Енергетска класа: A+

 – SCOP: 4.1

 – Годишна потрошувачка: 922 kWh/year

Греење (Топла зона):

 – Pdesign: 3.3 kW

 – Енергетска класа: A+++

 – SCOP: 5.1

 – Годишна потрошувачка: 906 kWh/year

Напон / Фреквенција / Фази (V/Hz/Ph): 220-240 / 50 / 1

Влезен напон:

 – Ладење: 0.2 – 6.9 A

 – Греење: 0.6 – 7.4 A

Влезна струја:

 – Ладење: 1089 (50 – 1.600) W

 – Греење: 1050 (130 – 1.710) W

Проток на воздух (High/Medium/Low): 515 / 459 / 294 m3/h

Бучност:

 – Внатрешна единица (Silence/Low/Medium/High): 21 / 22 / 32 / 38 dBA

 – Надворешна единица: 54 dBA

Ниво на звучна моќност:

 – Внатрешна: 56 dBA

 – Надворешна: 60 dBA

Компресор: Rotary

Течна линија / Гасна линија (inch): 1/4″ / 3/8″

Кабел: 3×1.5 mm2

Комуникациски кабел:  5×1.5 mm2

Осигурачи: 3×10 A

Димензии (ШxДxВ):

 – Внатрешна единица: 802x189x297 mm

 – Надворешна единица: 770x300x555 mm

Тежина:

 – Внатрешна: 8.2 kg

 – Надворешна: 27 kg

Фреон (kg): R32 / 0.8

Опсег на работа:

 – Ладење: -20~50 C

 – Греење: -20~30 C