Mitsubishi Electric Standard Inverter 3.5 kW – MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA

 • конзумирана моќност при ладење 1,4-3,5 (KW)
 • конзумирана моќност при греење 1,1-4,1 (KW)
 • енергетска класа ладење/греење А+/А+
 • SEER/SCOP HL 58,1/A / GR 3,8/A
 • фреон R-410A
 • ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max  22/45dBA
 • ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50dBA
 • маса на внатрешна единица 9kg
 • маса на надворешна единица 25kg
 • димензии на внатрешна единица (ВхШхД) 290х799х232
 • димензии на надворешна единица (ВхШхД) 538х699х249
 • температурен опсег во режим на ладење  +15 °C do +46°C
 • температурен опсег во режим на греење -10 °C do +24 °C
 • препорачана површина до 35 m2
Image result for Mitsubishi Electric Standard Inverter 3.5 kW - MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA

Основниот модел на  Mitsubishi Electric Standard Inverter  серија претставува влезница во светот на штедливите уреди. Благодарение на ефикасниот компресор и инвертер, ги задоволува строгите прописи на ERP регулативата и е позициониран во енергетска класа А. Овој модел освен основните функции поседува и други функции. За разлика од голем број клима уреди на пазарот, со функциите како што се тајмер, самодијагностицирање, повторно движење, автоматско подесување на брзината на вентилаторот, доаѓа и со Off kontakt функцијата (која овозможува прекин на работата на клима уредот при отворање на прозорец).За лесно управување ќе се погрижи далечинскиот управувач,додека со тивката раборта на клима уредот од само 22dB нема да знаете дека уредот е уклучен.