Mitsubishi Electric Super Inverter Plus 4.2 kW – MSZ-AP42VG/MUZ-AP42VG

 • капацитет на ладење 4,2 kw
 • капацитет на греење 5,4 kw
 • eнергетска класа ладење/греење А++/ А++
 • SEER/ SCOP 7.8/4.7
 • фреон R32
 • ниво на бучава на внатрешна единица (dB)min/ max -21
 • ниво на бучава на надворешна единица (dB) min/ max 50
 • маса на внатрешна единица 10,5 kg
 • маса на надворешна единица 35 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 299х798х219
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 550х800х285
 • температурен опсег во режим на ладење -10 °C / +46 °C
 • температурен опсег во режим на греење -15 °C / +24 °C
 • препорачана површина од 35до 45 m2
 • гаранција 36 месеци
This image has an empty alt attribute; its file name is me-ap-50-5d19bec535ca4_5d19d1af9fba9.jpg

Овој модел на Mitsubishi Electric не освојува со бројни функции и привлечен изглед. Нуди опции за вградување на WI FI интерфејс управувач кој се продава посебно. Уредот има неделен тајмер, филтер опремен со антиоксиданти кои делуваат против вируси и бактерии, ниска потрошувачка на енергија.Со префрлување на уредот на опцијата за ноќна работа надворешната единица го намалува звукот, додека звукот на внатрешната единица се исклучува.