Toshiba Shorai Premium 3.5 kW – RAS-B13J2KVRG-E/RAS-13J2AVRG-E

 • максимален капацитет на ладење 3.5 КW
 • максимален капацитет на греење 4.2 KW
 • eнергетска класа ладење/греење А++/ А++
 • SEER/ SCOP 6,5 / 4,6
 • фреон R32
 • ниво на бучава на внатрешна единица 22/39 dB
 • ниво на бучава на надворешна единица 48 dB
 • маса на внатрешна единица 9 kg
 • маса на надворешна единица 34 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 293×798×230
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 550х780х290
 • температурен опсег во режим на ладење -15 °C /+46 °C
 • температурен опсег во режим на греење -15 °C / +24 °C
 • препорачана површина до 35 m2
 • гаранција 36 месеци

Останати карактеристики: еко режим, плазма филтер, тајмер, автоматски режим на работа, автоматско вклучување.