Vivax ACP-18CH50AERI R32

Овој модел е доказ зошто VIVAX клима уредите се најпродавани во Македонија. R дизајн серијата претставува најдобар пример во однос вложени средства/ добиен квалитет на целиот пазар во Македонија но и пошироко во Хрватска, Полска, итн. Високо софистицирана 3D инвертер технологија овозможува значителни заштеди на енергија, тивка работа и долготраен квалитет. Внатрешната единица поседува био филтер и јонизатор што се особено важни карактеристики на лица кои се осетливи на наечистотии на воздухот. Надворешната единица пак покрај висококвалитетниот и снажен компресор за оваа класа поседува и греачи на компресорот и кондензаторот кои го прават исклучително ефикасен во мод на греење дури и при надворешни температури од -20 степени. Доколку сакате да го контролирате Вашиот клима уред од оддалечена локација можете да набавите и WiFi модул и на тој начин ќе ги проширите функциите на овој клима уред. Освен вклучувањето и исклучувањето на клима уредот преку мобилната апликација можете да поставите тајмер, да видите колку троши енергија Вашиот клима уред, во кој мод работи, дијагностика на потенцијален дефект и сл.

Основни карактаристики
капацитет на ладење[kW]:5,28
Капацитет на греење [kW]:5,57
Еколошки фреон:R32
Енергетска класа на греење:A+
Функцииi:Тајмер I feel функција, самодијагностика на дефекти, auto restart, Turbo mode, auto mode, sleep mode, soft start, јонизатор
Енергетска класа на греење:A++
Додатни функции:Сушач на преостаната влажност, греач на компресор и кондензатор, функција за зашеда на енергија, вклучување при низок напон, заштита на вентилот на надворешната единица, Греење и ладење од -20 до +50 степени, Wi-Fi ready
SEER коефициент:6,4
SCOP коефициент:4
Предвидено оптеретување прии греење:3,9
Јачина на звук при стандардни услови
(UJ) [dB]:
57
Јачина на звук при стандардни услови(VJ) [dB]:64
Останати карактеристики
Ostalo:Филтер за прашина,рамна предна маска, ЛЕД екран Био филтер
Влезна моѓност прии ладење[W]:1538
Влезна моѓност прии греење [W]:1461
Проток на воздух [m3/h]:750
Капацитет на одвлажнување [l/h]:1,8
Бучава – UJ [dB(A)]:42
Бучава – VJ [dB(A)]:58
Температурен опсег:-20°C≤T≤50°C