Vivax Cool Y design ACP-12CH35AEYI

 • максимален капацитет на ладење 4.8КW
 • максимален капацитет на греење 7.5 КW
 • eнергетска класа ладење/греење А+++/ А+++
 • SEER/ SCOP 9 / 5.6
 • фреон R-32
 • ниво на бучава на внатрешна единица мin/max 36/49 dB
 • ниво на бучава на надворешна единица min/max 55/60 dB
 • маса на внатрешна единица 13 kg
 • маса на надворешна единица 36,4 kg
 • димензии на внатрешна единица ВхШхД mm 193×805×302
 • димензии на надворешна единица ВхШхД mm 187х722х290
 • температурен опсег во режим на ладење 15 °C /+50 °C
 • температурен опсег во режим на греење -32 °C / 30 °C
 • препорачана површина до 40 m2
 • гаранција 36 месеци

Останати функции:  

 • Функција на сушач на преостанатата влажност
 • греач на компресорот и на кондензаторот
 • Функција на штедење на енергија
 • Старт при ниски напони
 • Заштита на вентилот на надворешната единица
 • Контрола на влажноста на воздухот
 • 100% капацитет на уредот при температури до -15С
 • Проток на воздух 575м3/час
 • Капацитет на одвлажнување 1,2л/час

Останати карактеристики: 24 часовен тајмер, био филтер, исушувач на влага, самодијагностика, LED екран,грејач на компресорот, филтер за прашина.